88 години от откриването на игрище „Спортклуб“

Игрище "Спортклуб" през 2014 г.

Преди 88 години, на 29 септември 1929 година е открит официално стадионът на софийския „Спортклуб“, предшественикът на „Септември“. Това става с мач срещу отбора на „Левски“. На полувремето на мача пък е отбелязан бенефисът на един от основателите на клуба – Петър Златарев–Джулето.

„Спортклуб“ влага огромни усилия за построяването на игрището в една много запусната част на кв. „Три кладенци“, зад днешния Мол ъф София, на ул. „Морава“ в „Зона Б-5“.

Въпреки големите политически промени у нас през годините стадионът продължава да съществува в старата си, макар и запусната форма, чак до м. март 2015 година.

В различни периоди той е бил ползван от ФК „Септември“, а по-късно е преминал към Министерство на образованието и сгурията на игрището е ползвана за училищен спорт. За последно е собственост на общинската фирма „Спортна София“.

На мястото ба стадион Спортклуб днес са терените на Спортна София в парк Възраждане

През август 2015 година на мястото на стадиона е открит най-големият открит спортен комплекс в София, разполагащ с тенис-кортове, ледена площадка, зала за тенис на маса, площадка за волейбол. На мястото на стария терен са изградени 3 мини-игрища за футбол.